5W Security Risk Benchmark Monitor 2018

5W Security Risk Benchmark Monitor 2018

Help mee security risico’s te minimaliseren

Draag bij aan het benchmark onderzoek ten behoeve van het minimaliseren van security kwetsbaarheden bij Nederlandse organisaties en ontvang direct zelf inzicht in verbeterpunten voor uw eigen organisatie.

Uit de 5W Risk Security benchmark monitor 2017 blijkt dat 79% van de onderzochte organisaties te maken heeft met kwetsbaarheden direct en indirect gerelateerd aan de domeinnaam en aan de bedrijfsnaam. Dat is een veel te hoog percentage. Daar moet wat aan te doen zijn!

5W stelt zich ten doel om bedrijven te helpen de kwetsbaarheden inzichtelijk te maken. Veel van de kwetsbaarheden zijn namelijk niet (direct) zichtbaar voor een organisatie. Hackers maken daar dankbaar gebruik van. Door het expliciet maken van de kwetsbaarheden kunnen maatregelen worden genomen waardoor de risico’s om gehackt te worden kleiner worden. Als uw huis goed beveiligd is het waarschijnlijk dat zal de inbreker kiezen voor de buren, zo werkt het eigenlijk ook met uw website. Daarom gaat 5W ook in 2018 door met het benchmark onderzoek.

Hoe werkt de 5W Security Risk Benchmark Monitor?

Wij voeren vrijblijvend onderzoek uit op domeinnamen en delen de resultaten. Dit kost u en uw organisatie verder geen tijd, u draagt bij aan het verkrijgen van inzicht in de huidige markt en kunt op basis van deze informatie direct maatregelen nemen om cybercriminelen een stap voor te blijven. Voorkomen is beter (en vele mate goedkoper) dan genezen. Wij maken uitsluitend gebruik van informatie die vrij toegankelijk is op internet (en dus ook door potentiele hackers). Er zullen bijvoorbeeld geen penetratietesten worden uitgevoerd. De uitkomsten van de scan worden alleen gedeeld met de verantwoordelijke personen binnen de organisatie.

Zo draagt u bij aan verbeteringen op het gebied van veiligheid van domeinnamen (web presence!) voor Nederlandse organisaties en kunt u tegelijkertijd uw eigen bedrijfsnaam/branding en domein beter beschermen voor de toekomst.

Hoe kan ik mee doen?

  • Stap 1: Vul uw website URL in aangevuld met uw contactgegevens.
  • Stap 2: 5W voert de 5W Risk Security Scan© voor u uit.
  • Stap 3: 5W deelt de analyse van de scan.
  • Stap 4: U krijgt up-to-date inzicht in de cyber verbeterpunten van uw organisatie.
  • Stap 5: U beoordeelt, analyseert en bepaalt het (acceptabele) risiconiveau.

Heeft u hulp nodig bij dit proces? Neem contact met ons op via 06-12882440 of maupert@5wdatasolutions.nl